Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Április 11. 07:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Elítélték a kétmilliárd forintot kicsaló ebesi férfit

Elítélték a kétmilliárd forintot kicsaló ebesi férfit

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Debreceni Törvényszék az ebesi brókerként elhíresült K. S. vádlottat, aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között

A férfit tavaly áprilisban mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlottat első fokon tizenkét év börtönre ítélték és végleg eltiltották foglalkozása gyakorlásától - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel..

Dobó Dénes hozzátette: a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék a szabadságvesztés mértékét tíz évre csökkentette, ami a büntetési tétel középmértékének felel meg - tette hozzá.

Indokolásában Csizmadiáné Pethő Tímea bíró kiemelte: a vádlott több száz sértett, részben életkezdő fiatalok sérelmére követte el a bűncselekményt, akik kezdeti megtakarításaikat bízták a vádlott által irányított gazdasági társaságokra. Voltak, akiknek gyermekeik továbbtanulása, a családi otthon biztonsága volt a céljuk, mások az egy életen át kemény munkával megkeresett vagyonukat akarták biztonságban tudni a befektetéssel. A vádlott több idős, sőt vele rokoni, baráti, munkatársi viszonyban álló ember bizalmával is visszaélt. További súlyosító körülményként értékelte a másodfokú bíróság, hogy a vádlott az általa irányított gazdasági társaságokban betöltött vezető beosztásban követte el a bűncselekményeket és sok sértett anyagi helyzete, életkörülménye rosszabbodott miatta.

A tanács elnöke hangsúlyozta: az enyhítő körülmények közül mellőzte a bíróság azt, hogy a vádlottnak két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, mivel a korábbi nyilvános ülésen úgy nyilatkozott, hogy helyette szülei fizetik a gyermektartási díjat.

Hozzátette: az, hogy a vádlott a törvényszék első nyilvános ülése előtt beismerte a bűncselekmények elkövetését, azt mondta, megbánta tettét és bocsánatot kért a károsultaktól, csekély nyomatékkal számított enyhítő körülménynek, mivel erre a bizonyítási eljárás után került sor. A vádlott büntetlen előélete súlytalannak számított, mivel hosszú időn át, sorozatban követte el a bűncselekményeket, ráadásul két próbára bocsátás hatálya alatt.

Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság az időmúlást - hangzott el az ítélet indoklásában.

Címkék: ítélet, csalás, ebes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket