Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Február 26. 16:06, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Márciustól ismét a rendőrség jár el általános szabálysértési hatóságként, ez könnyebbséget jelent majd az állampolgároknak,

akiknek nem kell utánanézniük, hogy az ügyükben vajon járási és kerületi hivatalok vagy a rendőrség az illetékes, mint eddig – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályvezetője beszélt az M1-en szerdán.

Soós Istvánné példaként említette a csendháborítás, a koldulás vagy a közterületi tiltott árusítás szabálysértését, amelyekben eddig is a rendőrség intézkedett a helyszínen, de a szabálysértési eljárás nem a rendőrség, hanem a járási és kerületi hivatalok hatáskörébe tartozott.

A főosztályvezető a 39 szabálysértési ügytípus rendőrséghez kerülésétől az eljárások gyorsabb lefolytatását reméli, amit egyebek mellett azzal indokolt, hogy a hivatalokban szabálysértési eljárásokat lefolytató munkatársak más ügytípusokkal is foglalkoztak, míg a rendőrségnél a szabálysértési ügyekben eljárók csak ezekkel.

A járási és kerületi hivataloktól 39 ügytípus kerül át a rendőrséghez, amelyhez eddig 35 ügytípus tartozott. A rendőrségnél évente több mint 207 ezer szabálysértési eljárást folytattak le, a hivataloknál mintegy 50 ezret, ezért várhatóan a jövőben negyedével fog megnőni a rendőrségnél a szabálysértési eljárások száma – mondta. Hozzátette: a kormánydöntés értelmében 210 státusszal bővült a rendőrkapitányságok igazgatásrendészeti munkatársainak száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 07:50, kedd | Kék hírek

Döbbenet, miket csinálnak egyesek a magyar autópályákon - Videó

Életveszélyes tolatások kerültek be az autópályákat fenntartó MKIF Zrt. legújabb összeállításába.

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok

2024. Szeptember 04. 08:04, szerda | Kék hírek

A 24 éve eltűnt gyermek holttestét találták meg!

A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves fiú, Till Tamás holttestének maradványait találták meg június végén a nyomozók Baján – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

2024. Szeptember 03. 07:45, kedd | Kék hírek

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját 13 év fegyházra ítélték

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját.