Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2018. Július 25. 07:31, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Ivanka Trump felszámolja divatcégét, hogy a fehér házi munkára összpontosítson

Ivanka Trump felszámolja divatcégét, hogy a fehér házi munkára összpontosítson

Felszámolja a nevét viselő divatcéget Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya, hogy a Fehér Házban végzendő munkájára összpontosítson. Ezt maga Ivanka Trump jelentette be kedden kiadott közleményében.

A cég napi teendőinek irányítását Ivanka Trump már tavaly átadta, nem sokkal azt követően, hogy apja tanácsadója lett a Fehér Házban.

"A Washingtonban töltött 17 hónap után még nem tudom, mikor térek vissza, ha egyáltalán visszatérek az üzleti életbe, de azt tudom, hogy a közeljövőben a figyelmemet a Washingtonban végzendő munkára összpontosítom" - fogalmazott Ivanka Trump a közleményben.

Vállalatának szóvivője bejelentette: licencszerződést nem újítanak meg, de a meglévők a szériák kifutásáig még érvényben maradnak.

A 11 évvel ezelőtt alapított vállalat középáras női ruhákat, cipőket, kiegészítőket, bizsukat, divatcikkeket gyárt, az előállítás legnagyobb részét Kínában végezteti. A cég nyeresége Donald Trump megválasztása óta jelentősen csökkent: civil szervezetek ugyanis bojkottot hirdettek az Ivanka Trump-márka ellen, és neves nagy áruházak, köztük például a Nordstrom, a Neiman Marcus vagy a Sears is levették kivették kínálatukból a Trump-termékeket. Az áruházláncolatok azzal érveltek: a döntés nem politikai volt, a kereslet esett vissza drámaian.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 08:57, szombat | Külföld

Számos halálos áldozatot követelt, áradásokat okozott, nagy területen áramkimaradással Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken.

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot