Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2023. Július 27. 09:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki megkülönböztető jelzést használó mentőmotorossal ütközött kanyarodás közben.

A vádirat szerint az 52 éves férfi 2022. június 25-én dél körül Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsival Balatonkenese irányába. Mögötte megkülönböztető hang- és fényjelzést használva mentéshez igyekezett az Országos Mentőszolgálat motorján a sértett, aki megkezdte a jármű előzését. A személygépkocsi sofőrje azonban nem vette észre az őt előző mentőmotorost és balra kanyarodott előtte. A sértett vészfékezett, ám ennek ellenére nekiütközött a személygépkocsinak és elesett. A mentős a baleset következtében csuklótörést szenvedett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.