Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2017. Május 12. 13:58, péntek | Belföld
Forrás: mti - Fotó: kihivasnapja.hu

Szerdáig nevezhetnek a települések a Kihívás Napjára

Szerdáig nevezhetnek a települések a Kihívás Napjára

Jövő szerdáig jelentkezhetnek a települések a Kihívás Napjára, Magyarország legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, amelyet idén május 31-én rendeznek meg.

A Magyar Szabadidősport Szövetség pénteki közleménye szerint a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) által koordinált eseményen idén Székesfehérvár és Budapest IV. kerülete - azaz Újpest - képviseli Magyarországot.

Az eredetileg "Challenge Day" néven ismertté vált játékban idén Magyarországgal együtt a világ legalább ötven országának városai, falvai vesznek majd részt. Magyarországon már 26. alkalommal rendezik meg a Kihívás Napját. A szövetség tájékoztatása szerint a korábbi években összesen 1596 magyarországi település vett részt az eseményen, és nyolcmillió ember játszott, sportolt a Kihívás Napján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -